TÜBİTAK – 1711-Yapay Zekâ Ekosistem Çağrısı

TÜBİTAK – 1711-Yapay Zekâ Ekosistem Çağrısı

TÜBİTAK, Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı (TEYDEB) Yenilik Destek Programı kapsamında “1711 – Yapay Zekâ Ekosistem Çağrısını” duyurmuştur.

Çağrıda;

“Bu program kapsamında ilk aşamada dört öncelikli alan desteklenecektir. Bu öncelikli alanlar
(1) Akıllı Üretim Sistemleri,
(2) Akıllı Tarım, Gıda ve Hayvancılık,
(3) Finans Teknolojileri,
(4) İklim Değişikliğinin Etkileri olarak belirlenmiştir.” denilmiştir.

1711 YZE 2022 Çağrı Takvimi ise;

Çağrının açılış tarihi: 11 Şubat 2022
Kuruluş Bazlı Ön Kayıt son tarihi: 13 Mayıs 2022, saat: 17:30
Çağrı kapanış tarihi: 23 Mayıs 2022, saat 23:59
Proje başvurularındaki eksik belgelerin tamamlanması: İş Birliği Sözleşmesi ile ilgili eksiklikler istendiği tarihten itibaren en geç 14 takvim günü içinde tamamlanır.

Detaylı bilgi:

https://www.tubitak.gov.tr/sites/default/files/21566/1711-yze_cagrisi.pdf

TSSK – Üye Görüşmeleri

TSSK – Üye Görüşmeleri

TSSK Yönetim Kurulu Üyelerinin de katılımlarıyla kümelenme içi toplantılar başladı.

Genel Kurulun ardından görevine başlayan yeni dönem TSSK Yönetim Kurulu Üyeleri, kümelenme içi ağın geliştirilmesi, çalışmaların değerlendirilmesi ve sektör paylaşımının yapılması amacıyla kümelenme üyeleriyle mini toplantılar gerçekleştirmeye başlamıştır.

Bir ay içerisinde 15 Şubat, 21 Şubat, 1 Mart ve 8 Mart tarihlerinde gerçekleştirilen toplam dört toplantıya Yönetim Kurulu üyelerinin yanı sıra 28 üye firmamız da katılım sağlamıştır.

Üye firmaların görüşleri önemle değerlendirilmekte ve önümüzdeki dönem çalışmalara ışık tutmaktadır.

ODTÜ TEKNOKENT’in yanı sıra ICTerra ve Esen Sistem’in de ev sahipliği yaptığı toplantıların, tüm üyelerin katılımına kadar önümüzdeki haftalarda da devam etmesi planlanmaktadır.

TSSK 4. Olağan Seçimli Genel Kurulu

TSSK 4. Olağan Seçimli Genel Kurulu

Bilindiği üzere Kümelenmemiz kurulduğu günden bu yana gönüllülük esaslı bir Yönetim Kurulu anlayışı ile faaliyetlerine devam etmektedir. TSSK Yönetim Kurulu üyeleri, her iki yıllık süreçte küme yol haritasının belirlenmesi, geleneksel hale gelmiş TSSK Proje Pazarı’nın düzenlenmesi, ilgili kurum ve kuruluşlarla iş birliklerini geliştirmesi ve diğer birçok konuda kümelenmemize öncülük etmektedir.

Mevcut Yönetim Kurulu’nun görev süresinin sona ermesi nedeniyle, yeni Yönetim Kurulu’nun oluşturulacağı seçim süreci başlamıştır. Bu doğrultuda TSSK Genel Kurulu’nun, 20 Ocak 2022 tarihinde 15.00-17.00 saatleri arasında çevrimiçi (online) olarak gerçekleştirilmesi kararlaştırılmıştır. Genel Kurul kapsamında geçmiş dönemde yapılan çalışmalar sizlere aktarılacak ve yeni Yönetim Kurulu üyelerinin seçimi gerçekleştirilecektir. Genel Kurul’da, sizleri aramızda görmekten ve kümemizin yeni yol haritasının belirlenmesi sürecinde değerli görüşlerinizi almaktan mutluluk duyacağımızı belirtiriz.

Bu kapsamda Genel Kurul’a katılmak isteyenlerin koray.cakir@odtuteknokent.com.tr adresine e-posta gönderilmesini rica ederiz.

Genel Kurul programı ve online katılım linki, katılacak firma yetkililerine daha sonra iletilecektir.

“TSSK – FNSS B2B Etkinliği” gerçekleştirildi.

“TSSK – FNSS B2B Etkinliği” gerçekleştirildi.

Teknokent Savunma Sanayii Kümelenmesi (TSSK) üyesi 49 firma ile FNSS’den 102 yetkilinin katılımı ile 18 Kasım 2019 tarihinde “TSSK – FNSS B2B Etkinliği” gerçekleştirildi.

TSSK Yönetim Kurulu adına Yönetim Kurulu Başkanı Zeynep Öktem’in konuşmasıyla başlayan etkinlik, Haldun Olgun Bey’in FNSS tanıtımı, çalışma alanları ve projeleri anlatmasıyla devam etti. Katılımcılara kısaca B2B programı aktarıldıktan sonra FNSS tedarikçi seçme ve değerlendirme kriterleri katılımcılara Burcu Topçuoğlu tarafından FNSS’nin yakın gelecekte ihtiyaç duyacağı teknolojiler ise Hikmet Balcı ve Serkan Balbay tarafından konuklara aktarılmış. Sunumların ardından, firmalarımız ile FNSS tedarik ve mühendislik ekiplerinden gelen 24 yetkili arasında B2B görüşmeleri gerçekleştirilmiştir. Etkinlik kapsamında sadece FNSS ile gerçekleşen 49 B2B görüşmesine, ayrıca planlanmış olan katılımcı tüm firmalarımızın birbiriyle tanışıp görüşmesiyle firmalarımızın yetenek ve kabiliyetleri FNSS ile paylaşılmış, olası iş birlikleri değerlendirilmiştir. Ayrıca etkinlik boyunca firmalarımız birbirleriyle tanışmaları amacıyla dışarıda da ayrıca bir kontrollü program sunulmuştur, konuklar bu programa uymaları halinde tüm katılımcılarla tanışma fırsatı yakalamışlardır.

TSSK ile Meteksan Savunma B2B Etkinliği

TSSK ile Meteksan Savunma B2B Etkinliği

Teknokent Savunma Sanayii Kümelenmesi’ne (TSSK) üye 34 firmadan 62 yetkilinin katılımı ile 24 Eylül 2019 tarihinde “TSSK – Meteksan Savunma B2B Etkinliği” gerçekleştirildi.

TSSK Yönetim Kurulu adına Yönetim Kurulu Üyesi Burak Akbaş’ın konuşmasıyla başlayan etkinlik, Meteksan Savunma Sanayii A.Ş. Tedarik Zinciri Müdürü Muzaffer Öztürk’ün sunumuyla devam etmiştir. Sayın Öztürk konuşmasında; tedarik zincir yönetimi, satın alma süreçleri ve alt yüklenici seçimi konularında katılımcılara bilgi vermiştir. Sunumların ardından, firmalarımız ile Meteksan Savunma’nın satın alma ve mühendislik ekiplerinden gelen 14 yetkili arasında B2B görüşmeleri gerçekleştirilmiştir. Etkinlik kapsamında gerçekleşen 32 B2B görüşmesinde, firmalarımızın yetenek ve kabiliyetleri Meteksan Savunma ile paylaşılmış ve olası iş birlikleri değerlendirilmiştir. Ayrıca etkinlik boyunca firmalarımız birbirleriyle tanışma ve iletişim kurma fırsatı da yakalamışlardır.

Etkinlik hakkında MSI Dergisi’nde çıkan haberin linki;  http://www.milscint.com/tr/meteksan-savunma-ve-tssk-firmalari-b2b-etkinligiyle-yeni-is-birliklerine-kapi-araladi/